Dit jaar geen beachvolleybal zoals we ieder jaar gewend zijn maar een nieuwe editie, beachsports.

Het was al vroeg gezellig druk doordat de vrijwilligersbarbecue plaats vond voor de beachsports.  De teams werden samengesteld en het spel werd klaargemaakt. We gingen tafelvoetballen! Maar niet zomaar een spelletje tafelvoetbal, nee, we waren zelf de personen die de bal moesten trappen.

Met 2 personen moest je een touw vasthouden en zo van links naar rechts schuiven zonder los te laten. Een veel gehoorde uitspraak van de avond was dan ook: “handjes door de bandjes!”.

Voor het ultieme ‘beach’-gevoel was er uiteraard wel een vracht zand gestort wat het spel niet makkelijker maakte. Niet alleen de bal vloog in het rond maar ook het zand vond je later overal in je kleren en haren terug.

Niet alleen voor de spelers was het opletten geblazen, ook voor de toeschouwers was het niet altijd veilig. Sommige spelers werden soms iets te fanatiek waardoor de bal door heel de schuur vloog.

Ieder potje duurde 5 minuten. Door de vele teams was het een avondvullend programma om de winnaar te bepalen.

Maar uiteindelijk is er toch een uitslag uitgekomen:

  1. Popsterren
  2. Knots 3.0
  3. Witte wel, witte nie?

Uiteraard kon dit spel niet gespeeld worden zonder kundige scheidsrechter, deze taak nam Jelle W. zoals elk jaar waar.

Ook was de avond voorzien van een commentator, deze rol nam Joris v/d Heuvel heel serieus en hij heeft ons dan ook heel de avond voorzien van alle details die op het veld gebeurden.